Wetenschap en Technologie (W&T)

Maakt nieuwsgierig en stimuleert om creatief, kritisch, ondernemend op onderzoek uit te gaan

Wetenschap & Technologie

 

Binnen de Duinvlinder bevindt zich een leerlab waar kinderen in principe de hele dag naartoe kunnen. Daar gaan zij zelfstandig onderzoek doen en hun leervragen uitwerken. Enerzijds zal dit onderzoek gerelateerd zijn aan het op dat moment geldende thema. Anderzijds kan dit ook een individuele leervraag en verdiepingsvraag zijn. Doel is om op deze manier op een natuurlijke wijze te werken aan de 21ste -eeuwse vaardigheden. In het leerlab zal techniek, programmeren maar ook de beginselen van biologie en scheikunde te vinden zijn. Hiervoor zal het lab uitgerust worden met o.a. laptops, labjassen, een microscoop, technisch lego, een 3D-printer etc.

Het aanbod binnen het leerlab zal de kinderen helpen bij het leren van een aantal vaardigheden en het opdoen van kennis. Kinderen kunnen hierin keuzes maken. Hoe ga ik het doel bereiken? Wanneer ga ik naar het leerlab om te werken? Werk ik alleen of samen? Hiermee wordt de verantwoordelijkheid van de kinderen op een natuurlijke manier gestimuleerd en vergroot.

Na schooltijd zal d.m.v. het leerlab cursorisch aanbod plaatsvinden. Daar zal de BSO W&T van het KinderCentrumAlmere gebruik van maken, maar ook kunnen kinderen die niet op de BSO zitten hierop intekenen. Het zal steeds gaan om een project van een aantal weken.

Print Friendly