Gastlessen bij het thema energie

Van fossiele brandstoffen naar duurzame energie!

thema_energie_6589Afgelopen week hebben wij twee gastlessen gekregen over energie.
De eerste was afgelopen maandag, toen kwam Frans Willem Strabucchi van Shell.
Hij heeft het met ons gehad over de verschillende energiebronnen, maar vooral over fossiele brandstoffen, waar die vandaan komen en hoe we die uit de grond halen. Hij heeft hij ons laten zien welke gevaren er zijn bij het uit de grond halen van fossiele brandstof.
De les ging ook over de verschillen tussen groene energie en fossiele brandstoffen. Het werd ons al snel duidelijk dat het beter is minder gebruik te maken van fossiele brandstoffen en dat groene energie beter voor het milieu is.

 

De tthema_energie_6619weede gastles werd verzorgd door Carla Kesteloo van Eneco. Zij nam ons mee in de wereld van energie. Daarbij kwamen de volgende onderwerpen aan bod: wat is energie? Waar komt energie vandaan? Energie besparen, duurzame energie en energie in de toekomst.
De gastles was een zeer fijne afwisseling van luisteren, kijken, ontdekken en doen. Aan het eind van de les was er een spannende quiz waarbij Emma een Solar Recycler set heeft gewonnen, waarmee wij volgende week in de unit aan de slag gaan. Daarnaast kreeg iedereen een mooie douchecoach zandloper. Deze helpt ons om niet langer dan 5 minuten te douchen om zo weer wat energie te besparen.

 

Bij dezen willen wij Frans en Carla ontzettend bedanken voor hun enthousiasme en duidelijke uitleg over het thema.

Bewaren